adesso Nederland integreert AI

Press Releases from adesso

Amsterdam |

adesso brengt kennis van AI-integratie in bedrijfsvoering naar Nederlandse markt

adesso Nederland gaat organisaties helpen bij het naadloos integreren van kunstmatige intelligentie in hun bedrijfsprocessen. Het Duitse moederbedrijf heeft een eigen methode ontwikkeld voor het op een voorspelbare manier realiseren van grootzakelijke IT-systemen met naadloos geïntegreerde AI-componenten. Die werkwijze introduceert adesso nu op de Nederlandse markt, waarbij de focus in de eerste plaats ligt op de financiële sector.

adesso increases sales and EBITDA to new record highs

adesso Nederland gaat organisaties helpen bij het naadloos integreren van kunstmatige intelligentie in hun bedrijfsprocessen. Het Duitse moederbedrijf heeft een eigen methode ontwikkeld voor het op een voorspelbare manier realiseren van grootzakelijke IT-systemen met naadloos geïntegreerde AI-componenten. Die werkwijze introduceert adesso nu op de Nederlandse markt, waarbij de focus in de eerste plaats ligt op de financiële sector.

adesso is een succesvolle Duitse organisatie met ruim 4.300 medewerkers en 33 vestigingen in acht Europese landen, waaronder Zwitserland, Spanje, en sinds medio 2019 Nederland.

Jan Heuker, directeur van de Nederlandse vestiging, ziet voldoende kansen om de dienstverlening van adesso bij Nederlandse bedrijven: “Nog steeds falen heel veel Nederlandse IT-projecten of ze vallen veel te duur uit,” zegt Heuker. “Zo gaan er jaarlijks miljarden verloren. adesso bouwt al twintig jaar IT-systemen in tal van industrieën voor grote internationale klanten. Door de uiterst betrouwbare methode, die we op basis hiervan ontwikkelden, zijn de looptijden en het succespercentage van onze projecten uiterst voorspelbaar. Verder geven wij na de oplevering van onze software een unieke kwaliteitsgarantie, waarbij we tot tien jaar na de aanschaf nog bugs oplossen.”

Daarnaast heeft adesso zich de laatste jaren sterk gespecialiseerd in nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie, Internet of Things en Cloud oplossingen.

Heuker: “Wij hebben veel ervaring bij in het naadloos integreren van technologieën als AI in de bedrijfsprocessen. Wij zien dat onze bestaande klanten hun efficiëntie hiermee aanzienlijk verhogen. Die kennis brengen we graag naar de Nederlandse markt, samen met een stukje Duitse degelijkheid.”

Effecten van de coronacrisis

Om je activiteiten als IT-dienstverlener grotendeels tijdens de coronacrisis te starten, is volgens Heuker niet ideaal, maar het biedt ook kansen.

“Uit cijfers van het CBS blijkt dat nog relatief weinig Nederlandse bedrijven hun bedrijfsvoering in hoge mate of volledig gedigitaliseerd hebben,” zegt Heuker. “Dat is een handicap als je optimaal wilt blijven functioneren tijdens de huidige crisis. Ze zoeken daarom naar een manier om hun digitalisering te versnellen. adesso is daarvoor een uiterst betrouwbare partner.”

Die betrouwbaarheid heeft het bedrijf te danken aan de zeer sterke reputatie die het sinds de oprichting in 1997 heeft opgebouwd. In de loop der jaren werkte adesso voor talloze organisaties in vrijwel alle marktsectoren en ontwikkelde gaandeweg duizenden eigen softwareoplossingen waarmee het zijn IT-projecten aanzienlijk kan versnellen.

“In Nederland ligt onze primaire focus op de financiële sector,” besluit Heuker. “Zo werken we onder andere al voor een aantal Nederlandse grootbanken. Wij realiseren op maat gemaakte IT-oplossingen die deze bedrijven optimaal ondersteunen bij het aangaan van hun eigen specifieke uitdagingen. De huidige crisis is een extra uitdaging, maar met een goede digitale strategie en de juiste aanpak kan een organisatie zowel deze crisis overwinnen als zichzelf klaarstomen voor toekomstige groei en innovatie.”

Over adesso

adesso is een toonaangevende Duitse IT-dienstverlener met 33 locaties in acht landen. Met een team van ongeveer 4.300 medewerkers werkt het bedrijf elke dag aan de succesvolle realisatie van de projecten voor zijn klanten. Het bedrijf stelt dat zakelijk succes het resultaat is van innovatieve ideeën, toekomstgerichte strategieën en perfect op maat gemaakte IT-oplossingen die bedrijven optimaal ondersteunen bij het aangaan van hun eigen specifieke uitdagingen. Daarbij gaat het altijd om de bijdrage van mensen die de juiste mix van technologische expertise en een diepgaand begrip van de specifieke business van de klant. Meer informatie: www.adesso.nl.

Bron: origineel artikel op persberichten.com


Save this page. Remove this page.