Geen IT-achtergrond, wel IT-talent

Press Releases from adesso

Amsterdam |

Geen IT-achtergrond, wel IT-talent

Wat Goopher vooral wilde, was praktisch bezig zijn. Eerst met een zelfstudie programmeren, later met een IT-traineeship. Nu werkt hij als software developer bij adesso. “Met Goopher als standaard, ligt de lat nu wel erg hoog.”

adesso increases sales and EBITDA to new record highs

Wat Goopher vooral wilde, was praktisch bezig zijn. Eerst met een zelfstudie programmeren, later met een IT-traineeship. Nu werkt hij als software developer bij adesso. “Met Goopher als standaard, ligt de lat nu wel erg hoog.”

De young professional

Goopher Maijenburg begon direct na z’n studie met het Java-IT-traineeship van YoungCapital NEXT. Hij was altijd al geïnteresseerd in computers. Iets wat aan hem bleef knagen, ook tijdens z’n studie. “Wat ik vooral miste, was praktisch bezig zijn. Dus zocht ik via zelfstudie uit hoe programmeren werkt. De basis had ik al vrij snel onder de knie. Ik merkte dat ik IT écht leuk vond en dus hakte ik de knoop door.” Na een bootcamp van twee maanden startte Goopher bij Sopra Banking. Hij combineerde zo’n twee jaar lang leren met werken, voordat hij de overstap maakte naar adesso. Hier werkt hij samen met zijn toenmalige begeleider bij Sopra Banking, Jan Heuker.

De klant

Jan Heuker is sinds mei 2019 Managing Director bij adesso. “Ik ben van Sopra Banking overgestapt naar adesso, omdat ik daar eindverantwoordelijke kon worden. Toch heb ik altijd goed contact gehouden met m’n oud collega’s, waaronder Goopher. Het leek hem leuk om onderdeel te zijn van een kleine, startende onderneming met veel ambitie. Dus toen hij mij benaderde met het idee om over te stappen, was hij van harte welkom.”

De start

Jan: “We waren bij Sopra Banking op zoek naar IT-junioren. Via onze contactpersoon bij YoungCapital kwamen we bij dit traject uit. En bij Goopher, die ook al wat financiële kennis had. De match was snel gemaakt. Het plan was eerst om het een paar maanden aan te kijken, maar al snel wisten we dat we een talent te pakken hadden.”

Goopher startte na de bootcamp met het drieweekse inwerkprogramma van Sopra Banking. Jan: “Hij pikte de materie snel op, en ook op mijn project kon hij snel zelfstandig meedraaien. Wat vooral fijn was: hij wist de juiste vragen op de juiste momenten te stellen.”

Goopher: “De bootcamp bereidde me goed voor op wat ik kon verwachten op de werkvloer. Tegelijkertijd begint het leerproces pas écht in de praktijk. Daarom volgde ik nog verschillende interne trainingen om de producten en code van het bedrijf onder de knie te krijgen.”

De ervaringen

Jan: “Goopher voelde vanaf dag één als een eigen medewerker.” Iets wat Goopher zelf ook beaamt. “Ik draaide meteen volledig mee in het team. M’n eerste project was al het bouwen van een nieuwe internetbankieromgeving voor één van onze klanten.” Vaste begeleiding bij Sopra Banking had Goopher echter niet. “Maar ik kon m’n collega’s altijd om hulp te vragen. Dat is ook nodig, want zeker in het begin loop je tegen dingen aan. Dan is het fijn als iemand je helpt, zodat je het de volgende keer zelf kunt oplossen.”

De uitdaging

Jan: “Ik kan niet echt iets bedenken. Met Goopher als standaard, ligt de lat nu wel erg hoog. Hij laat zien dat je geen IT-achtergrond nodig hebt om succesvol te zijn. Maar je moet wél gemotiveerd zijn. Als je het alleen doet voor de loopbaankansen, is de kans op succes minder groot.”

De toekomst

Jan: “Inmiddels zijn er bij Sopra Banking meerdere young professionals van YoungCapital NEXT gestart. Adesso is hier nu nog te klein voor, maar ik zie zeker mogelijkheden voor de toekomst. Het is een mooie manier om jong talent vroeg aan je te binden.”

Goopher: “Zonder het traineeship had ik nooit gekomen waar ik nu ben. Je bouwt in korte tijd een sterk startprofiel op en krijgt de kans om je verder te ontwikkelen. Mijn toekomstplan? Ik zie mezelf wel leiding geven aan een groep developers.”

Bron: origineel artikel op youngcapital.nl


Save this page. Remove this page.