Press Releases from adesso

Amsterdam |

Jan Heuker van adesso

In onze rubriek In The Spotlight, zetten we ondernemers en professionals in the spotlight. In dit artikel, Jan Heuker, Managing Director van adesso Nederland.

Jan Heuker van adesso

In onze rubriek In The Spotlight, zetten we ondernemers en professionals in the spotlight. In dit artikel, Jan Heuker, Managing Director van adesso Nederland.

Jan Heuker van adesso

Onlangs zijn wij een mooie, nieuwe samenwerking gestart met adesso, een belangrijke speler in de IT-wereld. Adesso levert AI- en Cloudoplossingen. Het bedrijf heeft haar basis in Duitsland, maar is sinds vorig jaar uitgebreid naar Nederland. IT-manager Jan Heuker is aangesteld als Managing Director van de vestiging. Zijn doel? De Nederlandse dochterneming oprichten, leiden en succesvol maken.

adesso Nederland in een notendop

De Duitse IT-dienstverlener adesso (jazeker, zónder hoofdletter!) is expert in verschillende elementen binnen de IT-sector, waarvan AI de meest aansprekende is. Klanten hebben een bepaald probleem of een behoefte. Adesso brengt die behoefte in kaart, vult het in en lost het vervolgens op. Met hun unieke aanpak levert adesso niet alleen maatwerk, maar bovenal: kwaliteit.

De kernwaarden van adesso zijn gebouwd op drie pijlers: techniek, business en mensen. De organisatie snapt de business, beschikt over de juiste technologieën en heeft de meest geschikte mensen om bruggen te slaan. Adesso is een mensgerichte organisatie. Het is niet voor niets dat het bedrijf onlangs de awards voor ‘Beste Werkgever van Duitsland’ en ‘Beste Werkgever van Europa’ (vijfde plaats) ontving! Kennis en expertise koppelen met menselijk omgangsvormen: dat is wat adesso de ideale werkgever én partner maakt.

Managing Director van adesso Nederland

Met haar internationale groeistrategie heeft adesso een nieuwe entiteit in onder meer Nederland geopend. En daar komt Jan Heuker in beeld. Zijn ervaringen binnen eerdere functies bij Atos Consulting en Sopra Banking Software, maken hem geknipt voor de rol als Managing Director van adesso Nederland. Met zijn expertise op het gebied van IT-consultancy en projectmanagement wordt de Nederlandse onderneming gegarandeerd een succes.

Waarom hij enthousiast was om voor adesso aan de slag te gaan? Jan vertelt: “In mijn vorige banen had ik altijd managementrollen, die voornamelijk operationeel of HR-gerelateerd waren. Bij adesso heb ik de gelegenheid gekregen om een vestiging vanaf scratch op te bouwen, leiding te geven aan de organisatie en voor dit alles eindverantwoordelijke te zijn. Een hele mooie kans!”

Jan legt uit dat hij erg over het voor-traject te spreken was. “De gesprekken waren heel ambitieus en realistisch. Ondanks dat adesso Duitse roots heeft, voelde het voor mij bijna on-Duits aan. Het bedrijf is weinig hiërarchisch en totaal niet conservatief. Hier blijkt juist de Nederlandse cultuur te heersen.”

De kracht van adesso

Wat adesso onderscheidt van de concurrentie? Jan: “adesso Nederland is een flexibele start-up met de juiste resources. Technologie en kennis staan bij ons centraal, en het menselijke aspect speelt daarbij de hoofdrol. Ook is het uniek dat wij een vorm van project maatwerk bieden waarbij adesso eigenaar is van het project.”

Hij vervolgt: “Daarnaast werkt adesso samen met experts in verschillende landen. Veel bedrijven kiezen bij uitbesteden van activiteiten voor het goedkopere off-shoren. Wij gaan daarentegen voor nearshoring. We zijn dan verzekerd van IT-experts met dezelfde cultuur als de onze, waardoor we elkaar goed begrijpen. De tarieven van nearshoren liggen weliswaar hoger dan die van off-shoren, maar het verzekert ons van een kwalitatief eindproduct. En dat is het belangrijkst!”

Wij wensen Jan Heuker veel succes voor deze mooie uitdaging.

Bron: origineel artikel op salespulse.nl


Save this page. Remove this page.